2013/01/31

djungelvrål infused vodka - så får du i dig 2eurovodkan från kiev!

Känner att jag borde skriva en fattig studenttipsblogg egentligen!
Har testat att infusea vodka två gånger förr. Samtliga med den här helt extraordinärt äckliga svinbilliga vodkan. Vodka är ju inte känt för att vara gott men den här tar liksom alla pris. I mina yngre tonår kunde jag halsa vodka rakt av. Nu är jag väl skadad för får kväljningar och kräkreflexer så fort jag dricker lite för stark/äcklig sprit på en gång. Rätt bra ändå kanske. Blir aldrig ordentligt full längre dock :( Får börja nå tyngre istället!
Men men, tror det är svårt att infusea narkotika. Tho baaad. Förut har jag infusat mandarin (hann inte smaka för var lite tipsy och hällde ut allt över diskbänken när jag öppna burken :() och äpple. Äpple var pretty najs. Men hann bara dricka halva sen blev resten slängd i en papperskorg. Men det blev bättre och smakade inte ens alkohol när det var blandat med cider (fjortisfylla 4-ever).

Jag är ett stort saltlakritsfan (visste ni att EU höll på att FÖRBJUDA saltlakrits I SVERIGE och andra ställen? för att extremt mycket salmiak kunde vara ohälsosamt. fan, EU är ohälsosamt! som tur var blev folk JÄTTEARGA så det gick inte igenom! älskar folk ibland <3 (ännu en orsak att hata EU och till varför den inte bör ha nå makt å styra å ställa i sverige)). Så nästa naturliga steg kändes ju som det.

Det här behöver man:


En asabillig äcklig vodka som bara kan bli bättre, en burk där det får plats att lägga i vad du nu må vilja infusea, en påse djungelvrål. Har även läst på internet att folk blandat med lakrisal, men jag gillar ej.

Sen får man unna sig en också såklart (hatar uttrycket unna sig egentligen. jag får ju äta vad jag vill när jag vill oavsett om jag förtjänat det eller ej.).
Extremt hårda o mycket salt på, så satte i halsen av ovana. Börja gråta hosttårar.

Lägg i djungelvrålen i burken.

Häll på så mycket du vågar. Jag fyllde ända opp!



Så ser det ut som vetenskapliga burkar med inlagda foster å skit. Ställ in det i kylen å skaka var dag kanske i ett par dagar - en vecka. Man kan ju smaka av lite under tiden när man har tråkigt och till exempel pluggar, hehhehehe. Älskar att jag matchar hårattiraljen med väggen, så himla genomtänkt!

god luk

2013/01/29

pyssel

Jag har haft en fyradagarshelg och läst asbra pysselbloggar hela dan och sådär efter tolvslaget börjar det alltid krypa i händerna och jag var tvungen att göra något så angrep min mobil.

Behövs: mobilskal för förslagsvis 5 kronor, ett fint band, nå' gammalt lim. Och en sax.
Mät med bandet på mobilen för lagom stora bitar. Klipp. Obs lämna inte "lite extra tyg", det gick inget vidare.


Testa om det gamla limmet funkar. Mitt funkade jättemycket.


Och så överdrivet tavarapå som jag kan vara måste jag använda det. Tog en gammal nagelfil. (Hatar nagelfilar.) Klicka runt lite. Är ingen expert på lim men tror det är bra att vänta några sekunder så det blir lite härligt segt.

Sen på. Tryck runt lite. Sen gnugga med saliva direkt för att få bort det som kom runtom.

So fly.

Sen kan man se såhär fab ut när man snackar i telefon (låtsassnackar bara såklart).

förströelser

Jag var på tivoli den jättestora klubben där alla hänger och det är fett dyrt när man kommer fem minuter efter tio (:'((((). I både fredags och lördags. I fredags kom vi jättetidigt, dansade kanske två låtar sen träffade vi två killar och jag hånglade med en av dem resten av kvällen. Han var rörmokare å skulle tatuera in en skiftnyckel med ett hjärta. Alternativt en skiftnyckel korsad med en polygrip. Jag försökte försiktigt avråda, men i alla fall fett bra hångel!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tråkigt dock med såna som försöker få en att hänga med hem trots att man sagt nej. Det är ju sjukt tråkigt med tjatsex? Lite våldtäktsfeeling på tjatsex. Får man inte ett rungande ja tycker jag man ska lägga ner på dirren.

Men sen gick vi hem före tolv och upp åtta och det var så jävla skönt att inte vara bakis! I lördags kom vi lite för sent och fick casha en massa ångest. Plus att de slängde min infusade äppelvodka :'O. Alltså lite kul kan man väl ändå få ha! Vi spenderade resten av kvällen med att försöka övertyga fulla människor att smyga förbi vakterna och plocka upp petflaskerna ur papperskorgen. Samtliga misslyckades. Vi började först och slutade sist och dansade 5 timmar på raken och drack inte så mycket men svettades så sjuhelvetes mycket att jag blev svinbakis nästa dag. Det är nog uttorkningen/vätskebristen. Inge kul att gå på loppis då, särskilt som den söööög. Men sen kollade jag på en film som heter Fröken Sverige. Den var charmig!

Lyssnar sönder den här låten av Markus Krunegård. Blir fett livsglad/pepp/hoppfull när jag lyssnar påren. Hela världen e så underbaaaaaaaaaaaaaaaar. Ja e en vampyr jag suger å spyr. Lite hypermanisk kanske.

2013/01/23

de senaste dagarna



 (iphonekvalli såklart eftersom att jag inte har haft nån ork senaste veckorna och då tar man massvis med dålig kvalli-bilder med iphonen ska ni veta)
Förra veckan sov jag bara. Gick hem och sov, åt middag, sov och vaknade på natten och var uppe ett par timmar och somnade och gick upp tidigt till skolan (eller försov mig nog mest). Blev diagnostiserad med kronisk trötthet av familjen och fick vara hemma. Då vaknade jag och blödde näsblod!

Hade samma bästa frisyr i några dygn. Favvomylittleponytofsarna <3. 


Nån gång där hörde jag en låt på radion och ba fan va catchy! Soundhounda och så ba jahapp du diggar Eminem. Trodde jag inte.

Färga håret. Här är jag övermänskligt tidigt uppe och är så jävla trött som alltid för att jag sover för lite och på fel tider. 
Sen hade jag som självändamål att lära mig haffaguzztexten bara för att det vore coolt å kunna.  
Och så lyxade vi till det med bästabästa lunchen på Govindas (Hare krishna) på Fridhemsplan. Mest mat i stan!!! 
Kom på att man inte ska publicera bilder utan folks vetskap och eftersom ingen vet om den här bloggen så... Men den här bilden från Govindas var så bra så det är värt det.  
Kolla på petreguldgalan och soran klädde ut sig. Bäst var dock icona pop <3 <3 <3   
Vi käka lyckokakor för det är tradition. De blir bara sämre å sämre.  
Fick världens finaste egengjorda glas av Paulie i sen julklapp. Det är så fint! Hon har målat en massa små prickar i olika roliga färger som bara skriker Paula. Typ orange, grön, gul, BLANDAT! 
Fick tre rätt i sport mot nån som är bra på sport och fick noll. Det gjorde nästan dan!  
Det har varit döfint väder och i lördags när jag gick utanför dörren före jobbet för ärenden GLITTRADE det i luften. På riktigt!!!!! Syns inte så bra här men snöade inte utan var bara små små snöflingor som låg i luften och reflekterade den superstarka solen. Antar jag. Eller så vare magi! 
Sen så glömde jag vattnet på en annan dag och då blev det översvämning. Nu ska jag göra papiljotter, ikväll är lite utav en uppesittaronsdagskväll. Lyssnar på min jättegamla spotifylista som heter sadsadsad. OBS är inte sadsadsad men ibland bara måste man. Skönt att jag gav den ett klart label i alla fall så att man inte kan missuppfatta, lirre.

2013/01/19

En helt vanlig lördag

Idag var jobbadag men innan klockan slog eftermiddag gick jag ut och till pappahemmet och åt tomat/ostmacka, smoothie å varm oboy med grädde till frulle plus hämtade mina allra viktigaste tillhörigheter jag glömt med min väska såsom nycklar, plånbok, försvarets hudsalva, piller, piercingrengöring man inte kan leva utan. Vädret var fantastiskt. Vackraste dagen på hela vintern fast så djävulskt kallt att det bara gick å vara ute i 10-minetapper. Sen blev min artikel publicerad på ungarepublikaner: http://ungarepublikaner.se/2013/01/19/kronika-for-sverige-i-framtiden/ vet inte hur man lägger in länkar snyggt på mobilen. Läs va! Nu ska ja kolla klart på p3 guldgalan. Så bra! Pussss har ätit mycket choklad (=endorfiner=sex) ida så e gla







2013/01/15

måndagsskit

Igår hade jag pincurls i hela håret med en turban över, hela natten till igår och hela igår och hela natten till idag. Och det blev typ knappt nå lockigt alls. Papiljotter är det enda rätta alltså, men det går ju inte att sova med dem. :( Vad gör man. I alla fall hade jag en turban över och det tycker jag var kul.
Jag klämde mitt stackars långfinger till fördärvet plus att jag hade klippt ned nageln för långt och det gör så sjuhelvetes ont att jag skrek till när min kompis tog min hand idag. :(

Hade myskläder på mig hela dan i skolan, det börjar bli lite min nya grej :) (första glada smileyn detta inlägg!!!)

Idag hade jag förhör på grekiska alfabetet. Det är kul faktiskt! Skulle vilja lära mig grekiska på riktigt men min lärare sa att det är värre än latin, så jag lämnade det bakom mig där och då. 
Förövrigt inte mitt finger med vitaminbristsmärken!!!

Idag hämtade jag Fritjof på dagis och gick förbi Barbarella för att köpa piercingrengöring med honom. Det var otroligt roligt eftersom han kommenterade samtliga angående deras piercingar när de kom in, precis så odiskret som vilken fyraåring som helst såklart. Jag har också köpt en ny begagnad ifån 4. Det känns som jag tänker mig det skulle kännas att skaffa glasögon efter ett liv i suddighet. Jag kan nu se vad jag tagit bild på, och det är alltid en fördel!


Här är en svinbra låt. Den är verkligen bäst, världsbäst alltså! Den är extra bra om man vill vara arg och skrika och är sparkig, eller ledsen, eller bara jävligt skrik-/argpepp på samhället och folk och allt.
Den heter Allt som är ditt, med Säkert. Säkert är ju världsbäst.
Visst kan man kritisera den romantiserade typen av våldtäkt där våldtäktsmännen tagit "allt som var ditt", det bekräftar ju den gamla uppfattningen att en våldtagen kvinna förlorat något i och med övergreppet. Det känns ju otroligt förlegat, det här att kvinnan förlorat sitt värde när hon "förbrukats", synsättet av kvinnan som en förbrukningsvara helt enkelt.
Dock tycker jag att den här låten snarare handlar om att skuldbelägga sig själv och så argheten, "dom jävlarna ska skjuuuuuuuutaaas". Och därför är den så jäääääävla bra.

2013/01/14

Två tips

Googlade "man och feminist" för mitt projektarbete och snubbla då in på Nanna Johanssons gamla inlägg Hur man botar en feminist. (Lite sorgligt egentligen att det inte kom upp några bra resultat.) Om ni inte läst det läs det, väldigt pedagogiskt och lättförståeligt. Nannajohansson <3 <3 <3.

Kan samtidigt passa på å länka min senaste spotifykreation. Denna är sjukt blandad, jag som brukar göra allt efter en känsla till exempel bara tog alla låtar jag tyckte om för tillfället och tryckte ihop dem till ett. Herregu!

2013/01/13

frenchiefika

Skrev en liten lista igårnatt på saker jag ska ha gjort tills nästa gång jag fyller år, dvs 21 november, och en av de grejerna var att lära mig göra macarons, ni vet såna franska söta saker i olika färger som alla bakbloggar gör. Måste ha fika till tyskan på tisdag så tänkte: jag kör!!!! Har kommit till dessa insikter om bak-/matbloggare: 1. De är omänskliga. 2. De måste samtliga vara hemmafruar och -män (det här tog mig en dag?!?!?! det är tamefan ett heltidsjobb i alla fall) 3. De måste samtliga ha tagit en fotokurs för allt ser alltid sådär galet puuurf ut men ändå mysigt. 
Det gick som det gick. De ser inte riktigt ut som deras. Följde detta macaronrecept (fast inte så mycket ändå va). Det här är alltså rosa macarons med chokladganache med hallon. Letzzz go.

Man börjar med att skålla 110 gram mandlar ett tu tre (jag chansade och räknade till 94 mandlar tror jag.
Vilket såhär i efterhand inte kan ha varit 110 gram.  
Sen kommer du hur du än gör råka lägga alla skal i fräscha skålen och så blire ofräscht

Nu kommer helvetet. Du ska mixa mandlarna med 3 dl florsocker.
Har du ingen matberedare så ge dig inte på det här. Det tog seriöst 35 minuter bara att mixa å sila
Fransmän är jävla perfektionister. Mandlarna måste bli mjöl så det är ba å hälla tillbaks 10000000 gånger.
Efteråt kommer det se ut såhär ÖVERALLT. Inklusive golvet. Dammsög i pauserna
Men när det e klart äre såhär. Kände mig stolt! 
Sen kommer det roligaste, vispa maräng! 3 ägg fast bara 2 msk socker!
Som vanligt. Vispa tills du kan vända den uppåner och den stannar.
Sjuk dum regel egentligen, asjobbigt om den visar sig inte klar när man vänder ju!
Vänd ner mandelblandningen i marängen å addera 8 droppar röd karamellfärg om du vill ha dem ljusrosa.
Min gick ut i september förra året men det gick bra ändå!
Rör JÄTTEFÖRSIKTIGT!
Läste nånstans att man bara får vända 50 ggr MAX, vet ej vad som kommer hända annars.
Jag har ingen fancy sprits så klippte hål i en plastpåse och visst funkade det med!
De ska tydligen vara stora som 5-kronor. Jag hade ingen 5-krona tillhands så chansade lite på storleken.
Det resulterade i att vissa är 1-kronor och vissa är 2,5 gånger en 5-krona.
Det här var inge bra! Freestyla ej!
Sen får de ligga o vila som de är 30 - 60 min. Jag tog ca 80 min, men det var omedveten freestyle, för satte upp en ljusslinga under tiden. Inge bra!
Om du inte har elektronik att fixa så kan du under tiden hacka 150 g mörk blockchoklad.
Lägg i bunke. Medan: koka upp 1 dl grädde på mellanvärme.
Häll i grädden så smälter det. Rör om med nåt tills det är slätt (tillfälle att smaka för att känna på smeten!).
Adda en nypa salt. Det här blir så himla gött!!! Typ här kan du sätta ugnen på 150 grader!
Det stod att de skulle vara inne 10 - 12 min på 150 grader. MEN SERRI: de var inne säkert 30 minuter. Och var fortfarande alldeles kladdiga i mitten och satt fast i plåten. Fan. Ha dem i 50 min eller kanske gör dem lite noggrannare än jag bara. Som ni ser, liiite olika storlek. Blev två plåtar! 
Fick ett nytt infall att ha i hallon. Mikrade och det blev gegga.
Rörde i dem och sabbade fina chokladganachen :(
Såhär såg 99% av alla ut. 
Det här var nog min bästa, dock bara estetiskt sätt. Den var lika geggig som de andra inuti.
Ju mindre desto bättre blev de kan jag dock tipsa!
Sen klicka på en stor klick hallonchokladganache i mitten och tryck lätt ihop. Detta funkade dock inte på mina eftersom det var ihåligt/geggigt i mitten, så det trycktes uppåt/neråt istället för ut på sidorna. Sen får man skrapa ur skålen!
Såhär blev väl min bästa. Den är min favvo för den är pytteliten och lite toppig och har jättemycket fyllning!
Så, summan av karademumman (ska börja använda hurtiga matuttryck nu). Fett värt med en hel dag ägnad åt att göra macarons (som inte blev så bra), ELLER? Nu ska jag kolla på första avsnittet på andra säsongen av Girls. Första var grymt bra så kolla fan. Jag tycker det är heeeeeeelt okej att ladda ned när det gäller stora produktioner där skådespelarna får justa löner. Nämner inte hur jag fick den till min dator men kan ju säga att jag inte betalar för HBO varje månad.